946 38 Radvaň nad Dunajom 108, Slovensko, Tel./fax: 0421 35 7787 425
Mobil: 0421 905 712 359, E-mail: jpapp@jpnaturalprodukt.sk, www.jpnaturalprodukt.sk

 

Koreninová paprika

Koreninová paprika bola tu sušená už v tridsiatich rokoch minulého storočia v účelovo postavenej sušiarni papriky, najprv z dreva potom zo železobetónovej konštrukcie s prístreškom, na troch podlažiach boli navešané vence koreninovej papriky, ktoré sa sušili prírodným prúdením vzduchu. V sedemdesiatich rokoch bola v objekte konštruovaná kapacitná päťpásová kontinuálna sušiareň zeleniny. Hlavným programom výroby zostala nadalej výroba koreninovej papriky. Naša výrobná firma pôsobí od r. 1992 ako súkromná v súčasnej dobe už komplexným spracovaním týchto produktov pomocou modernej technologickej linky a skúšenými odborníkmi, s možnou ročnou produkciou asi 80-120 t.

VÝHODY:

¨ vynikajúca korenistá chuť
¨ veľmi dobrá farbivosť
     /120 až 230 ASTA/

¨ dohľad na celý priebeh výroby
    /pestovanie-spracovanie/

¨ čerstvo mletá z polotovaru   
    podľa objednávky

¨ vyrába sa na moderných
    technologických zariadeniach

¨ možnosť šterilizácie horúcou parou
¨ tradícia a bohaté skúsenosti
    vo výrobe

¨ garancia dobrej kvality - podložené
    laboratórnymi skúškami

 

Naše odporučenie:

Kotlíkový hovädzí guláš s červeným vínom

 

Suroviny: 60 dkg hovädzieho predného, 5 dl suchého akostného červeného vína, 10 dkg údenej slaniny, 2 ks zelene papriky, 1 ks paradajky, 2 veľké cibule, mletá červená paprika, mletá rasca, mleté čierne korenie, soľ (podľa potreby).

 
 

Príprava:

 

Mäso umyjeme, očistíme, pokrájané na drobné kúsky. Údenú slaninu nakrájame. Cibuľu očistíme a nadrobno nakrájame. Papriku umyjeme, vyberieme jadrovník, nakrájame na kolieska. Paradajku umyjeme, odstránime šupku a nakrájame na mesiačiky.
 

Do kotlíka pridáme najprv nakrájanú slaninu. Zahrievame do tej doby, pokým vypustí masť a stane sa sklovitou. Potom pridáme cibuľu, ktorú za stáleho miešania opražíme do žlta. Po udusení cibule pridáme do kotlíka mäso nakrájané na kocky. Hovädzie mäso pražíme až kým sa úplne vybieli, potom pridáme lyžicu červenej papriky a dobre premiešame.


Podlejeme červeným vínom a 3-4 decilitrami vody, necháme zovrieť šťavu a perkelt dovaríme na miernom ohni. Ak je mäso napoly mäkké, pridáme soľ, mleté čierne korenie a rascu, nakoniec do kotlíka pridáme aj zelenú papriku a paradajku. Šťavu odparenú pri varení dopĺňame červeným vínom. Perkelt varíme až pokým mäso nezmäkne a šťava nezhustne.

Kotlíkový hovädzí guláš s červeným vínom servírujeme s varenými zemiakmi, haluškami, avšak vynikajúco chutí aj s gréckym šalátom.
Poznámka: Do kotlíkového hovädzieho guláša môžeme pridať aj štipľavú papriku alebo chilli papriku.
 


Na zdravie!