946 38 Radvaň nad Dunajom 108, Slovensko, Tel./fax: 0421 35 7787 425
Mobil: 0421 905 712 359, E-mail: jpapp@jpnaturalprodukt.sk, www.jpnaturalprodukt.sk
 

Bemutatkozás


Üzemünk egy felvidéki dunamenti kisközségben, Dunaradványon található, ahol valaha dunai vizimalmok sorakoztak. A fűszerpaprika a felvidék dunamente sík területein már az 1800-as évek végén fontos fűszerfélének számított. A termesztéséhez az éghajlat és talajadottságok rendkívül kedvezőnek bizonyultak. Az 1930-as évekig kizárólag csípős fajtákat termeltek és dolgoztak fel, később pedig egyre nagyobb teret hódított az édes fűszerpaprika termesztése. A mai telephelyünkön az 1930-as években működött egy fából megépített háromszintes paprika szárító, amelyet egy szélvihar 1942-ben teljesen megsemmisített, ezért aztán 1944-ben vasbetonból újraépítették. Ez az építmény ma is büszkén őrzi a múltat, és a fűszerpaprikát ma is ebben a létesítményben szárítjuk tiszteletbentartva az elődeink emlékét és munkáját. A technológia azonban változott. A teljes mértékben természetes úton történő szárítást nagyobb részt gépi technológia váltotta fel.

Üzemünk tevékenysége az 1992-es magánosítástól napjainkig sikeresnek mondható magánvállalkozássá alakult. Az elmúlt évek fokozatos fejlesztési munkálatainak eredményeként áttértünk a földgáz tüzelésre, korszerűsítettük a szárítási és őrlési technológiát, fejlesztettük a gépparkot. Kibővítettük tevékenységünket a mezőgazdasági termelés irányába is, ezáltal fokozhattuk önállóságunkat és közelebb kerülhettünk betermelőinkhez jobban megértve gondjaikat.

Tevékenységünk fő irányvonala az elmúlt időszakban a fűszerpaprika és vöröshagyma termesztése, szárítása és feldolgozása volt, amelyet a közelmúltban kibővítettünk egy új gabonacsíra alapanyagú termékcsaláddal (racionális étrend) és egy „BIO" termék skála kialakításával. E termékcsalád továbbfejlesztéséshez nagy reményeket fűzünk, mivel az első visszajelzések kedvezőnek bizonyultak.

vissza fő olaldra